Mediaohjeistus tueksi lasten ja nuorten mediakulttuurien käsittelyyn

Mediaohjeistus tueksi lasten ja nuorten mediakulttuurien käsittelyyn

Media on muodossa tai toisessa osa lasten ja nuorten jokapäiväistä elämää. Uutismedia tarttuu mielellään uusiin median käytön ilmiöihin. Lasten ja nuorten mediakulttuuriin liittyy edelleen virheellisiä oletuksia ja ennakkoluuloja, joita uutisjutut voivat huomaamattaan ylläpitää tai vahvistaa.

Mediakasvatusseura, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Pelastakaa Lapset ry ovat osana Ruutuaika -teemaviikkoa (10.–14.10.2016) koostaneet mediaohjeen, josta löytyy kattava vinkkilista toimittajille ja muille media-alan toimijoille lasten ja nuorten mediakulttuuriin liittyvien ilmiöiden käsittelyn tueksi.

Mediaohjeeseen on koottu hyödyllisiä käytännön vinkkejä ja ohjeita siihen, millaisia asioita tulisi huomioida lapsia, nuoria tai heidän mediakulttuuriaan käsitteleviä sisältöjä suunniteltaessa. Mediaohjeen alkuosan vinkit ovat luonteeltaan yleisluontoisia, soveltuen monenlaisten mediakulttuurin ilmiöiden käsittelemiseen. Toisessa osiossa jaetaan vinkkejä erityisesti pelaamisen ja pelikulttuurin käsittelemiseen sekä lasten kuvaamiseen ja kuvien valitsemiseen.

 Mediaohjeistus löytyy täältä http://www.mediakasvatus.fi/wp-content/uploads/2016/10/Ruutuaikaviikonmediaohje_final.pdf

 

Lisätietoa

Aino Harvola, koulutussuunnitelija, pelikasvatus

aino.harvola(a)ehyt.fi

0503459449

 

 

 

 

Jätä kommentti